Mijn start

Als klein meisje wist ik al dat ik mensen wilde blij maken. Eerst wilde ik graag actrice worden, toen kok en later iets anders in de horeca. Na de middelbare hotelschool en hbo Facilitaire Dienstverlening heb ik bij verschillende werkgevers gewerkt. Recruitment en projectmanager in standbouw en grafisch design wisselden elkaar af. En uiteindelijk ben ik in 2011 voor mezelf begonnen als coach en trainer.

In nagenoeg mijn hele carrière ben ik met een of andere vorm van verlies in aanraking gekomen. Een bijna-faillissement, een faillissement, vijf reorganisaties, ontslag van collega’s, een overlijden van een dierbare collega, een boventallig verklaring en bovenop dat alles ook nog zelf ontslagen worden. Als je het snel tussen neus en lippen noemt, stelt het ogenschijnlijk niets voor. Ik ging er dan ook ‘gewoon’ in mee.

Persoonlijk verlies

In mijn persoonlijk leven gebeurde er ook van alles. Het overlijden van mijn oudste zoon was daarin het meest ingrijpende. Al deze ingrijpende gebeurtenissen hebben een belangrijke rol gespeeld in mijn persoonlijke ontwikkeling.

Inmiddels was mij persoonlijk wel duidelijk geworden, dat ik ook in staat was plezier te houden in wat ik deed, wat ik ook op mijn levenspad tegenkwam. Hoe groot de tegenslag ook was en hoeveel pijn het ook deed, uiteindelijk klaarde de lucht voor mij weer op en ging de zon ook weer schijnen. Meestal lukte het me met alleen de lieve mensen om me heen. Soms had ik er wat hulp van buitenaf bij nodig.

Waar word ik blij van

Deze veerkracht fascineerde mij zo enorm dat ik hier meer mee wilde doen. ‘Als het mij lukt, kan het bij een ander ook werken’, dacht ik. Ik ben immers niet de enige die ingrijpend verlies meemaakt. Ik ben een coachopleiding gaan doen aan de Haagse Hogeschool en de basis en de master Verlieskunde bij Herman de Mönnink in Groningen gaan volgen.

Na het overlijden van mijn stiefvader en een burn-out vielen er bij mij weer een aantal kwartjes op zijn plek. Ik ben me gaan specialiseren in de relatie van verlies & rouw met chronische stress en burn-out. Ik heb bij het CSR-centrum de cursus Stresspreventie en -interventie volgens de CSR®-Methode gevolgd en me als partner bij hen aangesloten.

Sterke, veerkrachtige mensen

Na alles wat ik heb meegemaakt, heb ik geleerd dat wij mensen waanzinnig sterk zijn. Dat we in staat zijn om het plezier in ons leven na periodes dat we niet meer kunnen genieten toch weer te ontdekken. Het wordt nooit meer zoals het ooit was, nee helaas niet. Maar het kan wél weer leuk worden. Je kunt weer plezier maken, je blij en gelukkig voelen.

Het meisje dat mensen blij wilde maken, is nu specialist in het begeleiden van mensen met een ingrijpend verlies. Dit kunnen verliezen zijn op allerlei gebied: verlies door dood, verlies van gezondheid, verlies van werk, verlies van toekomstdroom… eigenlijk alle verliezen die je maar kan bedenken.
Ik ondersteun mensen in zulke situaties om hun plezier terug te vinden. Om de rouw te doorleven en zo ver achter zich te laten dat ze weer zin en plezier in hun leven hebben.

Ben ik toch aan het doen waar dat meisje destijds van droomde: mensen blij maken.

Wil jij ook weer met plezier je leven leven? Bel of mail me voor kennismakingsgesprek. of plan hier zelf alvast een kennismakingsgesprek in.